Actualitate

𝗩𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝘁𝗮 𝗢𝗰𝗼𝗹𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗿. 𝗜𝗜 𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁ă 𝗱𝗲 𝗖𝗡𝗔𝗜𝗥 𝗽𝗲 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲. Proiectele aflate în desfășurare în municipiu, discutate azi de primarul Ion Lungu la CNAIR, Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a purtat în cursul zilei de astăzi discuții cu cei de la CNAIR, Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții, cu privire la proiectele aflate în desfășurare în municipiu.

„Am avut astăzi discuții la CNAIR – Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră pe tema realizării Variantei Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava pe ruta E85-Ipotești-Salcea.

Varianta ocolitoare nr. II a Sucevei va face parte din Drumul Expres cu profil de autostradă A7 Ploiești-Focșani -Bacău-Pașcani-Suceava-Siret și va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava.

Actualizarea studiului de fezabilitate va face parte integrantă din Studiul de fezabilitate și proiect tehnic de execuție Drum Expres Pașcani-Suceava care a fost licitat în luna aprilie.

Trebuie să actualizăm Hotărârile de Consiliu Local pe cele trei localități Suceava-Ipotești-Salcea după care să facem parteneriat cu CNAIR pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”, a spus Lungu.

În două luni de zile se estimează că va fi semnat parteneriatul cu CNAIR, după care CNAIR va scoate la licitație proiectarea și execuția Variantei Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava cu termen de realizare la finalul anului 2023.

Lungu a mai purtat discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale cu Ministru Ion Ștefan pe tema derulării proiectelor europene care sunt în curs de implementare .

De asemenea, primarul municipiului Suceava a discutat la Compania Națională de Investiții cu directorul general Irina Pătrășcoiu în legătură cu aprobarea în Comisia tehnico-economică de vinerea viitoare a noilor indicatori pentru Sala Polivalentă”, a precizat primarul Sucevei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *