1.000 DE LEI PENTRU ABSOLVENȚII CU MEDIA 10 LA EVALUAREA NAŢIONALĂ ŞI CÂTE 3.000 DE LEI PENTRU CEI CU 10 LA BACALAUREAT, STIMULENTE ACORDATE DE GUVERNUL ROMÂNIEI

În şedinţa din data de 12 iulie a.c., Guvernul a aprobat acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 atât la Evaluarea Naţională cât şi la Bacalaureat.
Potrivit actului normativ, este vorba despre 345 de absolvenți de clasa a VIII-a şi 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care vor beneficia de aceste stimulente financiare. Elevii vor fi recompensaţi astfel: 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2018 şi stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2018.
„Se urmăreşte crearea cadrului normativ al stimulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională. Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreaga populație școlară la un învățământ de performanță înaltă” , se menţionează în nota de fundamentare a actului normativ.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *