1.305 cazuri covid în evoluție în județ. Municipiul Suceava în continuare în preajma zonei roșii, unde au rămas Rădăuțiul, Vatra Dornei, Satu Mare și Forăști

 

Conform comunicatului de presă transmis de Instituția Prefectului, astăzi, în județul Suceava sunt 1305 cazuri de infecție cu covid – 19 în evoluție.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 11 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 8 au câte un caz în evoluție, 37 au sub cinci cazuri în evoluție, 36 au sub zece cazuri în evoluție iar 22 au peste zece cazuri în evoluție.

De remarcat că municipiul Suceava se află în continuare în preajma zonei roșii, cu o rată de infectare de 2,93 la mia de locuitori, în zona roșie aflându-se în continuare municipiile Rădăuți și Vatra Dornei, precum și comunele Satu Mare și Forăști.

Rata infectărilor la mia de locuitori pentru fiecare unitate administrativ – teritorială din județ este prezentată în tabelul următor:

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 20 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 8 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 540 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 211 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 54 pacienți sunt în zona tampon și 275 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 211 pacienți diagnosticați Covid-19:

19 prezintă forme ușoare;

114 prezintă forme medii ale bolii;

60 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 4 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 339 paturi libere, din care 31 pentru pacienți Covid-19, 208 în sectorul non-Covid și 100 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt 2 paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 28 ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 96 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 cu forme ușoare, 64 prezentând forme medii, 15 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, nu sunt locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internati 2 pacienți, nemaifiind nici un loc disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 32 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 23 prezintă forme medii, 9 forme grave, 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 3 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 forme medii și 9 cu forme grave) și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 3 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 35 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 cu forme ușoare și 22 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.           

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 414 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 66.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *