1 milion de euro, costurile generate până acum de epidemia coronavirus în municipiul Suceava

Primarul Ion Lungu  a declarat că efortul financiar al Primăriei municipiului Suceava  în bătălia cu coronavirusul este de aproximativ 1 milion de euro până în acest moment.

”Este vorba în primul rând de aparatul de testare tip PCR, cu anexe, plus 3000 de teste, pe care le-am pus la dispoziția spitalului județean și care face zilnic 300 de teste. Sigur, aparatul poate face mai multe teste dar suntem limitați de capacitatea de analiză de la laborator.  Este vorba despre cele 10 ventilatoare care trebuie să vină în această săptămână, bani pentru dezinfecție în oraș, dezinfecție pe scările de bloc, costuri legate de închirierea hotelurilor pentru persoanele în carantină, asigurarea mesei pentru aceste persoane. Primăria municipiului Suceava asigură mâncare și apă începând cu 1 martie persoanelor care sunt izolate la domiciliu. Discutăm aici și despre închirierea hotelurilor și asigurarea meselor pentru cadrele medicale de la spital plus echipamente și alte cheltuieli” a spus Ion Lungu, el arătând că aceste cheltuieli nu au fost prevăzute în buget.

”De când a început această criză legată de epidemia coronavirus, am luat de la investiții aceste sume de bani pe care le-am dat pentru echipamente medicale și către celelalte necesități pe această direcție. Am luat banii de la roata panoramică, să fim noi sănătoși că o să facem noi și roata panoramică după ce va trece această epidemie”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *