10.000 de lei premiu pentru David Turturean, tânărul sucevean medaliat cu aur la Olimpiada internațională de Astronomie

David Turturean, elevul sucevean de la Colegiul Național ”Ștefan ce Mare” care a câștigat medalia de aur la Olimpiada internațională de Astronomie desfășurată anul acesta în Colombo – Sri Lanka, va primi din partea municipiului Suceava un premiu de 10.000 de lei.

” Avem foarte multe solicitări de finanțare înainte de a pleca la olimpiade. Nu cred că e corect așa. Trebuie să vedem ce rezultate obțin acolo.  Voi propune niște plafoane: 10.000 pentru premiul unu sau medalia de aur, 7.000 pentru medalia de argint și 5.000 pentru medalia de bronz. Cei care vor veni medaliile să îi premiem, pentru ca să își recupereze cheltuielile cu deplasările și cazările. Am avut o discuție cu domnul director Popescu de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, a adus referatul pentru această premiere și vom intra în ședința de consiliu local ordinară din octombrie cu acest proiect de hotărâre”, a spus primarul Ion Lungu.

Foto: Radio Iași

Please follow and like us:

One thought on “10.000 de lei premiu pentru David Turturean, tânărul sucevean medaliat cu aur la Olimpiada internațională de Astronomie

  • 18 octombrie 2018 la 6:37
    Permalink

    Pardon, domnu Primar, sigur că este extraordibnar premiul la olimpiada internatională, dar Primăria ar trebui să se angajeze în primul rând în a sprijini participarea, care este și ea extraordinară si în mai mare măsură de asigurat de către comunitatea locală. Ca participant, tânărul este reprezentant de excepție al comunității lui și solul și simbolul, într-o privință importantă, al acesteia. Ferească Dumnezeu ca participarea să fie compromisă de absența mijloacelor sau familia să rămână săracă din această cauză! De cealaltă parte, premiul este deja altceva. El ține de excelența individuală, ține și de împrejurări, de noroc, chira și de întâmplare. Trebuie premiat premiul, firește că trebuie, dar la asta ar trebui să sară alții: firme care vor publicitate și pană colorată la pălărie, organizații private, instituții publice de altă factură și de alt nivel. Bugetul local trebuie să-și asume participarea la finanțarea prilejului ca tânărul înzestrat excepțional cu inteligență, capacitate de efort, angajare și perseverență să vorbească lumii despre comunitatea pe care el o reprezintă și în același timp să se afirme. Eu cred că pe aici e judecata cea mai bună: nu premiezi reușita, ci în primul rând susții intrarea în concurs. Adică ești familia, lasă altora laudele și admirația pe …redevență. Succes în decizia cea mai corectă și utilă afirmării valorilor comunității.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *