10.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 115.500 lei, abandonate de traficanți la Sadău și Lupcina. Polițiștii de frontieră au tras focuri în aer iar contrabandiștii au scăpat fugind în Ucraina

Ieri, 13 octombrie 2020,  un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, în jurul orei 09.20,  a observat trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre localitatea Sadău, comuna  Brodina.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit spre Ucraina.

 În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

În zona respectivă poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 52.533 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot în data de  13 octombrie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Lupcina, jud. Suceava, două persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceştia au abandonat coletele și au fugit spre  localitatea Lupcina.

Pe timpul acţiunii de reţinere a persoanelor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă  contrabandiştii nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate.

În urma cercetării zonei poliţiştii de frontieră au descoperit şase colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.390 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 63.063 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea  persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

În ambele cazuri, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre producerea evenimentului de frontieră, în vederea cercetării în comun a cazurilor.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *