”10 ani interzicere la exploatări forestiere”, propunere susținută de Partidul Verde Suceava, prin președintele Dan Acibotăriță

Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde, filiala judeţeană Suceava a transmis că structura politică pe care o conduce la nivel județean susține campania promovată pe internet, de ”adevărații Români”, de a se interzice exploatările forestiere timp de 10 ani și împăduri masive.

”Numai printr-o lege dură poți să oprești masacrarea pădurilor din România. Din nefericire, momentan, niciun partid politic din parlament, inclusiv președintele României, nu dorește acest lucru. Pădurea oferă surse de finanțare deosebite atât pentru campanii electorale cât și pentru buzunarele falșilor noștri politicieni-patrioți.

Pentru a înțelege necesitatea unei asemenea legi să ne uităm foarte atenți la cum a evoluat vremea în ultimii 15 ani. Ne trezim din an în an cu furtuni puternice și apărute de nicăieri, cu inundații devastatoare, pierderi de vieți, iar aceste lucruri se leagă de austrificarea pădurilor.

Dacă tot se folosește expresia ”fără penali în funcții publice” și se promovează intens, noi, verzii suceveni, dorim să nu se mai tăie niciun copac din pădurile României timp de 10 ani. #SprijinimPădurea”, este declarația liderului verzilor suceveni, Dan Acibotăriță.

Inițiativa este generoasă, chiar ultra generoasă pentru mediul natural din spațiul carpato-danubiano – pontic.

Rămâne de văzut care sunt soluțiile propuse, ca alternativă rezonabilă, pentru relocarea milioanelor de români dependenți de lemnul din pădure, cel care asigură, pentru foarte mulți dintre ei, singura sursă de câștig pentru întreținerea familiilor, cel care este  singura sursă de încălzire când le este frig oamenilor în casele lor și este chiar principalul material din care își construiesc gospodăriile, își confecționează porțile de la intrarea în acestea și mobilierul minim necesar în case. Chiar fundul de mămăligă, covata pentru frământat pâinea, butoiul pentru murături ori pentru vin, bărbânța pentru brânză, cofița pentru lapte acru, scăcița și bătălăul pentru mujdei, tot din lemn au fost făcute, de-a lungul vremurilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *