Administratie

10 comune din județul Suceava vor fi cadastrate gratuit, din bani europeni. foto: Radio Top

Comunele DORNEŞTI, DRĂGOIEŞTI, ILIŞEŞTI, PĂLTINOASA, PĂTRĂUŢI, SATU MARE, STROIEŞTI, STULPICANI, SUCEVIŢA, VEREŞTI din județul SUCEAVA  vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile, a anunțat directorul OCPI Suceava, Vasile Mocanu.  Pentru aceste comune Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va lansa licitațiile în această primăvară.

ANCPI va organiza două proceduri de atribuire pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din 246 de unități administrativ – teritoriale (UAT) în luna aprilie, în care sunt incluse și cele 10 comune din județul Suceava.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).

ANCPI este beneficiar al Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Acest proiect are o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro și vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafață de aproximativ 5,8 milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României, între care 22 de UAT-uri aparțin județului Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *