10 copii din județul Olt, au ajuns la spital cu intoxicație alimentară de la Pensiunea ”Casa Paradis” din Mănăstirea Humorului

Ieri dimineață, pe la ora 07.38, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați prin 112 de către un cadru didactic însoțitor, coordonatoare a unui grup de copii din județul Olt, venit în excursie  în Bucovina, despre faptul că se află în tabără pe raza localității Mănăstirea Humorului împreună cu 16 copii, iar doi dintre aceștia se simt rău.

Coordonatoarea grupului a relatat faptul că a organizat o excursie cu 16 copii de la Școala ,,Nicolae Iorga” Slatina, jud. Olt și doi adulți supraveghetori, fiind cazați la data de 28.08.2019 la Pensiunea ,,Casa Paradis”, din comuna Mănăstirea Humorului.

La 30.08.2019, în jurul orei 07.30, doi copii de 10 ani au început să acuze dureri abdominale și vărsături, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, copiii fiind transportați la Spitalul orășenesc Gura Humorului și diagnosticați cu „intoxicație alimentară medie”.

Având în vedere simptomele acuzate de cei doi copii, coordonatoarea grupului a hotărât să-i transporte și pe ceilalți copii la Spitalul orășenesc Gura Humorului cu microbuzul cu care s-au deplasat la pensiune, în vederea efectuării de investigații medicale. Medicii de la Spitalul din Gura Humorului au diagnosticat cu toxiinfecție alimentară încă 8 copii toți cu vârste de aproximativ 10 ani.

S-a luat legătura cu Direcția Sanitară Publică Suceava, care urmează să se deplaseze la Pensiunea ,,Casa Paradis” în vederea clarificării situației.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *