10 delegați europeni au participat la o mobilitate transnațională în Suceava, organizată de Asociația Institutul Bucovina printr-un proiect Erasmus+

Luni și marți, în perioada 29-30 august, Asociația Institutul Bucovina a organizat la Suceava, cea de-a doua mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus + “FAVET — Facilitation for VET Trainers and Teachers” (2021-1-ES01-KA220-VET-000034622). 10 delegați europeni au participat în format fizic la eveniment, cu intervenția online a partenerilor din Finlanda și Franța.

În calitate de subprefect la Instituția Prefectului – județul Suceava și reprezentant al autorităților locale, Cristian Șologon a întâmpinat invitații în deschiderea evenimentului, alături de președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc. Agenda primei zile de lucru a vizat dezbaterea unor aspecte legate de managementul proiectului și a bugetului, progresul înregistrat până în prezent în atingerea obiectivelor propuse și stadiul de dezvoltare a celor două rezultate principale prevăzute de FAVET: 60 de micro-module de învățare online și un set de instrumente educaționale sub formă de joc.

Ziua 2 a mobilității s-a axat, pentru început, pe evaluarea calității și prezentarea planului de diseminare, cel din urmă fiind o responsabilitate a partenerului gazdă. Delegații au discutat despre următorii pași, distribuindu-și astfel sarcinile de lucru, în funcție de expertiza fiecărei organizații. Participanților le-au fost înmânate certificatele de recunoaștere a implicării lor în acest eveniment, moment precedat de o sesiune de feedback, întrebări și răspunsuri. În după amiaza zilei de marți, cei 10 s-au bucurat de o vizită culturală în împrejurimile orașului Suceava, bifând principalele monumente istorice și obiective turistice din zonă.

Proiectul Erasmus+ FAVET îşi propune să ofere suportul necesar dezvoltării noilor competențe de care trebuie să dispună profesorii/formatorii, şi să-i ajute pe aceştia în procesul de adaptare la noul mediu VET şi la formarea unor legători cu noii cursanți; să-i sprijine pe cursanți de-a lungul procesului de învățare, prin furnizarea unor sesiuni de training calitative, pregătite de

 

Specialiști, și să contribuie la crearea unor RED (Resurse Educaționale Deschise), prin noi metode și instrumente de lucru, în vederea livrării unor sesiuni de training care pun accentul pe calitate şi educație incluzivă, prin intermediul mijloacelor de comunicare virtuale şi online.

Acesta este implementat timp de 24 luni (ianuarie 2022 – decembrie 2023), sub coordonarea DomSpain (Spania), în parteneriat cu IFPRA Normandie (Franța), Asociația lnstitutul pentru Parteneriat Social Bucovina (România), PRIZMA Foundation (Slovenia), Institut Julio Antonio (Spania), 36,6 Competence Centre (Polonia) și EDUKO – Kouvola Educational Institute Ltd. (Finlanda). Mai multe informații despre proiect se regăsesc pe pagina de Facebook FAVET Project.

Pentru cei interesați de proiect, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Valentina – Alina Adomnicăi, Specialist Comunicare & PR, tel: 0770367769, e-mail: media@bucovinainstitute.org. De asemenea, vă invităm să vizitaţi pagina noastră de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activități.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *