Mopan Suceava
Actualitate

10 percheziții domiciliare în Suceava și Bihor, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproape 500.000 de lei

La data de 15 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Suceava au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară (7 în județul Suceava și 3 în județul Bihor) într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, aflat sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În cauză, s-a reținut că, în perioada martie – octombrie 2021, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Suceava, ar fi evidențiat, în repetate rânduri în actele contabile, cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, înregistrând achiziții fictive, de la 3 societăți comerciale (2 din județul Suceava și una din județul Bihor), sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale și prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 471.029 de lei, reprezentând TVA.

Perchezițiile domiciliare au urmărit identificarea și ridicarea de bunuri, înscrisuri, valori și sisteme informatice sau de stocare a datelor, utilizate sau rezultate în urma săvârșirii infracțiunilor, în vederea coroborării probelor și mijloacelor de probă și întăririi probatoriului în cauză.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul I.P.J Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unităţii de parchet competente, în vederea identificării tuturor făptuitorilor și a stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *