10 POLIȚIȘTI LOCALI AR PUTEA FACE PREVENȚIE PE CIRCULAȚIE RUTIERĂ ÎN SUCEAVA. PRIMĂRIA VA FACE ANGAJĂRI

Primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că va propune la Agenția Națională a Funcționarilor Publici modificarea organigramei primăriei Suceava pentru a se suplimenta corpul Poliției locale cu încă 10 posturi. Cei 10 polițiști locali nou angajați ar urma să își dedice activitatea aproape exclusiv prevenției în circulația rutieră din oraș. Ei vor face parte din echipaje mixte, cu lucrători de la Poliția națională.
Ion Lungu a arătat că a purtat discuții în acest sens cu cei din conducerea IPJ Suceava care au fost de acord cu propunerea făcută, recunoscând că unitatea se află într-o criză de lucrători după valul de pensionări anticipate din ultima perioadă. Primul demers care trebuie făcut este ca Agenția mai sus amintită să ia act de cererea primăriei și să accepte ca 10 din cele 90 de posturi vacante să fie relocate spre Poliția Locală. În acest moment, în această structură sunt angajați 118 polițiști locali.
Primarul Sucevei a spus că această inițiativă vine după ce la începutul lunii în curs, 7 persoane și-au pierdut viața în numai două zile, în ceea ce s-a numit ”week-end-ul negru 1-2 septembrie”, pe teritoriul administrativ al municipiului reședință de județ.

foto: Radio Top

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *