Mopan Suceava
Evenimente

1000 de euro furați la Vatra Dornei din mașina unui bistrițean de către un individ din Iași care a folosit pentru a deschide portiera automobilului un dispozitiv electronic

În data de 12.01.2021, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată plângere de către un bărbat de 32 ani, din municipiul Bistrița, județul Bistrița Năsăud, cu privire la faptul că la 10.01.2021 autori necunoscuți i-au sustras din torpedoul autoturismului marca Volkswagen Passat, care se afla parcat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Vatra Dornei, suma de 1000 de Euro.

 Din declarația persoanei vătămate a rezultat faptul că la  10.01.2021, în jurul orei 11.00 a parcat autoturismul marca Volkswagen Passat pe strada Tudor Vladimirescu  din Vatra Dornei, vis-a-vis de clădirea Clubului Sporturilor de Iarnă, după care s-a deplasat în direcția pârtiei de schi.

La întoarcere a verificat torpedoul mașinii, ocazie cu care a constatat că persoane necunoscute au pătruns în interiorul autoturismului, fără deteriorarea sistemului de închidere asigurare, și au sustras din interiorul torpedoului suma de 1000 de euro.

Din investigații și verificări s-a constatat că o persoană necunoscută a deschis autoturismul cu un dispozitiv electronic tip telecomandă, a pătruns în interior și au sustras suma de 1000 de euro, din torpedou.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În continuarea cercetărilor, la data de 13.01.2021, o echipă de lucrători de poliție judiciară din cadrul Biroului de Investigații Criminale al pol. Vatra Dornei l-a localizat pe autorul furtului pe raza municipiului Iași și s-a deplasat în municipiul Iași, județul Iași, unde l-au identificat pe Bobârnat Eugen de 40 ani din comuna Miroslava, județul Iași.

În baza probatoriului administrat de către lucrătorii de poliție judiciară, persoana în cauză a recunoscut comiterea furtului. Autoturismul autorului, marca Audi A4, cu care s-a deplasat și l-a utilizat la comiterea furtului a fost identificat ulterior, tot pe raza municipiului Iași, iar pe parcursul cercetărilor a fost indisponibilizat.

Cu ocazia audierii, Bobârnat Eugen a recunoscut comiterea furtului și a precizat că la data de 14.01.2021 îi va restitui persoanei vătămate prejudiciul produs în urma comiterii infracțiunii.

Pe parcursul cercetărilor s-a dispus reținerea inculpatului Bobârnat Eugen pe o perioadă de 24 de ore, mai exact până la data de 14.01.2021, orele 12.00.                    

Cu ocazia consultării procurorului de caz, s-a stabilit oportunitatea dispunerii față de inculpat a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 14.01.2021.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.        

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *