102 amenzi în numai două ore, ieri dimineață, în urma unei acțiuni în trafic a polițiștilor rutieri din județ

Inpectoratul de Poliție Județean Suceava a anunțat că în data de 05.04.2022, între orele 07:00 – 09:00, polițiștii au fost prezenți pe drumurile din județ, acționând pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere cu urmări grave din cursul anului trecut, dar și pentru prevenirea acestora și, astfel, traficul rutier să fie unul sigur._

Într-un comunicat tranmsis de IPJ se reamitește faptul că începând cu luna februarie 2022, au intrat în vigoare modificări ale Codului Rutier care prevăd abateri noi, precum și regim sancționator mai aspru pentru unele abateri.

Dintre contravențiile cu caracter de noutate, amintim:

 – încălcarea regimului legal de viteză cu mai mult de 70 km/h (față de limita legală de pe sectorul unde se constată abaterea) are ca sancțiune complementară reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, iar dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, aidoma constatărilor pentru conducere sub influența alcoolului;

– o altă noutate constă în definirea și sancționarea _comportamentului agresiv_ în timpul condusului, iar sancțiunea complementară este reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, concomitent cu sancțiune contravențională.

Începând cu primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului Rutier Suceava, ai Biroului Rutier Suceava, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică cu atribuții de poliție rutieră, au fost prezenți pe drumurile din reședința de județ, la toate intrările în oraș.

Acțiunea a avut două obiective: – combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, anume viteza, sub toate formele sale și respectarea regulilor la traversarea drumului, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile din Suceava. – al doilea obiectiv este reprezentat de prevenirea evenimentelor rutiere, prin modul de acțiune al efectivelor mărite care au efectuat verificări în trafic.

Ne dorim ca efectul eforturilor depuse de polițiști să fie un trafic mai sigur pentru cetățeni.

Ca urmare a abaterilor constatate în intervalul 07:00-09:00, polițiști au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, la regimul rutier. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 6 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

Recomandări din partea polițiștilor rutieri: Recomandăm _tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație* și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *