10,2 milioane de euro pentru rețele de apă și canal în toată comuna Putna, garantat în următorii 4 ani. Asigurare oferită de primarul PNL al comunei Putna, Gheorghe Coroamă

Primarul comunei  Putna, Gheorghe Coroamă , transmite  certitudinea pentru bucovinenii suceveni care trăiesc în una dintre cele mai cunoscute localități din România, că în următorii patru ani va fi implementat, prin Asociația Județeană de Apă și Canal (AJAC) cel mai modern sistem posibil în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată.

Acest proiect va costa 10,29 milioane de euro,  pentru care finanțarea este asigurată din bani europeni.

Primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, a oferit și câteva detalii legate de noul șantier care, patru ani de acum înainte va fi organizat în Putna și în satul Gura Putnei. Se vor construi, pe lângă sursa de apă neapărat necesară, o stație de clorinare, un rezervor de înmagazinare apă, 17,3 kilometri de rețele noi de distribuție a apei potabile, precum și o stație de pompare a apei potabile.

Vor fi construite rețele noi de canalizare menajeră cu o lungime de 14,3 kilometri, trei stații de pompare pentru apa uzată și 1,3 kilometri de conducte de refulare a apei uzate. 

Cum am spus, investiția se va derula pe următorii 4 ani. Este stabilită și o ritmicitate a lucrărilor din momentul demarării acestora, date care sunt conținute în contractual semnat în numele Primăriei Putna de primarul Gheorghe Coroamă. 

”Desigur, va trebui să cofinanțăm investiția, cea mai mare pentru comuna Putna până acum, și cu o contribuție de la bugetul local, a transmis primarul Gheorghe Coroamă. Dar contribuția noastră, a comunității din comuna Putna,  pe toți cei 4 ani înseamnă 193.400 de euro, 2% din valoarea totală a investiției care va însemna dezvoltarea comunei în mod real”, a declarat primarul Gheorghe Coroamă, care a mai arătat că acum, în localitățile Putna și Gura Putnei, sistemul de alimentare cu apă  asigură o acoperire de doar 19% din totalul populației. Când proiectul va fi dus la bun sfârșit, peste 3.500 de locuitpri ai comunei Putna, adică 88% din populație,  vor fi conectați la rețele moderne de apă și canalizare.  

”Se vor construi fronturi de captare pentru Putna pe versantul stâng al râului Putnișoara, se vor valorifica surse de apă  freatică, zonele de captare vor fi protejate.  Va fi asigurată tratarea corespunzătoare a apei care, conform forajelor realizate, se încadrează  oricum în limitele de potabilitate.  Vor fi construite stații de pompare, cu putere îndeajuns de mare pentru a asigura 24 de ore din 24 apă la robinetele oamenilor din toată comuna Putna, care se va racorda la noul sistem de apă și canal” a dat asigurări primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, candidat pentru un nou mandat la primăria uneia dintre cele mai frumoase și mai cunoscute localități din România.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.