11.000 pachete cu țigări, abandonate de cărăuși lângă graniță, la Straja. Contrabandiștii, somați cu focuri de armă în plan vertical, au scăpat cu fuga

Luni, 09 august a.c., în jurul orei 21.00, un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat, pe direcția localității Straja, cinci persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Grănicerii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză dar, în momentul în care acestea au observat echipajul Poliției de Frontieră, au abandonat coletele și au fugit către interiorul ţării.

Persoanele nu s-au supus somațiilor legale prin voce, iar polițiștii de frontieră au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale.

Polițiștii de frontieră români au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite cinci colete cu țigări. 

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.918 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 127.741 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.