Mopan Suceava
Actualitate

1,1 miliarde de lei, bani pentru rețele de gaz metan în 37 de comune și orașe din județ. Termen de finalizare: doi ani. Gheorghe Flutur: ”Nu vreau ca Suceava să piardă vreun proiect la București”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi, după o întâlnire cu primarii din județ, că peste doi ani, jumătate din unitățile administrativ teritoriale (comune și orașe) din județ, vor fi racordate la rețeaua de gaz metan.

El a făcut astăzi  o analiză a stadiului proiectelor pe gaz metan în județul nostru. La întâlnire au  participat primari din localitățile beneficiare. ”Până în momentul de față sunt 37 de primării care au proiecte aprobate de 1,1 miliarde lei – 220 milioane de euro.

Din acestea 32 sunt comune, 5 sunt orașe. Am analizat fiecare localitate în parte, în două luni vor fi gata documentațiile. Unii au și constructorii desemnați, alții au și operatorii.

Pentru noi este foarte important să aducem gaz metan în localitățile din județul Suceava. Sunt multe: în zona Fălticeniului,  la Boroaia, Bogdănești, Fântâna Mare, Preutești, pe valea Sucevei și a Siretului la Fântânele, Liteni, Adâncata, Hănțești, toată zona Cajvana, Botoșana, Arbore, Pârtești, Cacica, Solca, Marginea, Horodnicul de Sus,  zona Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorâta, Fundu Moldovei, sunt zone are au depus proiecte iar în doi ani de zile aceste localități vor avea gaz metan.

De la guvern am mai primit aproape 50 de milioane de euro unde vor încăpea alte circa 20 de localități. Dacă la 37 de localități mai adăugăm încă 20, înseamnă că jumătate din primăriile din județul Suceava în următorii doi ani vor beneficia de proiecte de gaz metan. Însemnă civilizație, confort, scăderea presiunii asupra pădurii, pentru lemne de foc, care sunt deja o problemă dar și siguranță pentru populație ”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai arătat că este în pregătire  o întâlnire la Suceava cu ministrul Energiei, cu reprezentanții ANRE pentru a discuta problemele gazului metan, a extinderii rețelelor de curent electric în județul Suceava precum și alte facilități pentru populație.

”Acest gen de întâlniri, cum a fost cea de astăzi, au rolul de a împinge lucrurile înainte, pentru că sub nicio formă nu vreau ca Suceava să piardă vreun proiect la București”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *