1115 cazuri Covid în evoluție în județ, 318 pacienți internați cu coronavirus, niciun pat liber la ATI pentru pacienții Covid. Incidența îmbolnăvirilor pe localități

Instituția Prefectului a anunțat astăzi că, conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 12 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 36 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

Prezentăm în continuare tabelul cu incidența cazurilor  Covid la mia de locuitori pentru fiecare unitatea administrativ teritorială din județ:

 

 

 

În județul Suceava sunt 1115 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 318, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 93.

 

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din județ 27 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 57 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 511 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 176 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 82 pacienți sunt în zona tampon și 253 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 176 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 11 prezintă forme ușoare;

– 99 prezintă forme medii ale bolii;

– 46 prezintă forme severe;

– 20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 7 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 344 paturi libere, din care 51 pentru pacienți Covid-19, 189 în sectorul non-Covid și 104 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 25 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 16  pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 63 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare, 48 prezentând forme medii, 6 forme grave și 1 pacient în formă critică) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI este internat 1 pacient.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 33 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 29 prezintă forme medii și 4 forme grave, 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (1 prezentând formă ușoară, 10 forme medii și 4 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 12 locuri în sectorul Covid.      

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 cu forme ușoare și 8 prezentând forme medii) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 23 locuri în sectorul Covid.      

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 ( 9 cu forme ușoare și 1 persoană cu forme medii) nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 15 locuri în sectorul Covid.      

La nivelul județului sunt disponibile 124 de locuri libere Covid și 128 locuri pentru zona tampon.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 100.391, în ultimele 24 de ore fiind testate 978 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 935 persoane, din care 98 intrate în ultimele 24 de ore iar în izolare la domiciliu se află 606 de persoane, din care 73 intrate în ultimele 24 de ore.         

       

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prefectul face un apel către suceveni:

”Eforturile noastre, ale tuturor, din ultimele săptămâni, au dus la scăderea numărului de cazuri Covid-19 în județul Suceava. E dovada clară a faptului că purtarea măștii și respectarea măsurilor sanitare ne ajută să luptăm împotriva răspândirii virusului. De aceea, în contextul sărbătorilor de iarnă, fac un apel către suceveni să respecte în continuare aceste reguli. Știu că e un moment în care ne-am dori cu toți să fim aproape de cei dragi, de părinți și de bunici. Dar, pentru un moment de bucurie, riscăm să îi pierdem pentru totdeauna. Trebuie să avem, fiecare dintre noi, responsabilitatea de a-i proteja, în speranța că anul viitor vom putea să ne bucurăm alături de ei în momentele de sărbătoare.”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *