116 amenzi în valoare totală de peste 40.000 de lei aplicate de polițiștii rutieri suceveni la sfârșitul săptămânii trecute

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a anunțat că în perioada 09.01.- 10.01.2019, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acţiuni pe raza județului în vederea prevenirii accidentelor rutiere datorate pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a identificării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.605 lei, din care 16 față de pietonii care au încălcat normele rutiere.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost constatată în flagrant o infracțiune la regimul rutier.

Pe de altă parte, în ziua de 10.01.2019, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ  a organizat o acțiune punctuală pe DN 17, pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. În cadrul acțiunii au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.995 lei, din care 17 pentru viteză, 15 pentru depășire neregulamentară și 20 alte cauze.

De asemenea, au fost testați cu aparatul etilotest 40 de conducători auto. Au fost reținute 4 permise de conducere, din care 1 pentru viteză și 3 pentru depășire neregulamentară.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *