117 lucrări de modelaj, 30 de lucrări de pictură, 24 de tricouri pictate, schițe și desene, realizate de copiii participanţi la atelierele educaţionale “Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, ediţia 2019, expuse la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Bucovinei invită publicul în perioada 6 – 28 septembrie 2019, la sediul Muzeului de Istorie, să vizioneze creaţiile micilor artişti participanţi la ateliere de educaţie muzeală, pentru copii,  “Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

La cele patru ateliere organizate în perioada 19 – 30 august, coordonate de specialiştii Biroului Artă din cadrul Muzeului Bucovinei au participat 103 copii din municipiul Suceava și împrejurimi care au fost iniţiaţi în tainele maeştrilor de profesorii Camelia Rusu Sadovei şi Iulian Asimionesei de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

La finalul atelierelor au fost selectate pentru expoziție 117 lucrări de modelaj, 30 de lucrări de pictură de dimensiuni mari, 24 de tricouri pictate cu culori speciale, schițe și desene.

Lucrările au fost evaluate de către un juriu format din profesori de specialitate și reprezentanți ai Muzeului Bucovinei, care au hotărât acordarea a 18 premii, 27 mențiuni și peste 50 de diplome de participare.

Vernisajul expoziției și festivitatea de închidere vor avea loc sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 11, la Muzeul de Istorie unde vor fi acordate premiile și diplomele, la final lucrările fiind restituite copiilor participanți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *