12.000 de pubele galbene și negre, 200 de platforme pentru deșeuri, 30 de containere clopot pentru colectare selectivă suplimentară , 7 ani de acasă, în municipiul Suceava

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi a anunțat astăzi într-o conferință de presă că începând din această săptămână a demarat operațiunea de repartizare a 12.000 de pubele la toate casele de pe toate străzile municipiului reședință de județ.

Este vorba despre pubele care au  puse la dispoziție în mod gratuit de  către grupul de firme care are în responsabilitate serviciul de salubrizare din oraș, DIASIL și RITMIC fiecărui proprietar  ce locuiește ”la casă”.

O pubelă neagră pentru deșeuri umede, o pubelă galbenă, pentru deșeuri uscate: plastic, hârtie, sticlă. Simplu și ușor de folosit. Dacă se respectă minimele pretenții pe care le împărtășesc municipalitatea și firmele de salubrizare cu beneficiarii serviciilor, cetățeni ai municipiului reședință de județ, s-ar putea ajunge la un pronostic peste așteptări, pe linia colectării eficiente a deșeurilor.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a amintit, în treacăt, că un proiect pe care și l-a asumat, de conștientizare a populației  privind colectarea selectivă a deșeurilor produce deja efecte. Campania publică adresată cetățenilor, cu afișe la fiecare scară de bloc dar și sancțiunile preconizate a fi administrate celor care nu respectă principiile colectării selective, pe fracții a deșeurilor, a dus la o conștientizare a acestei misiuni. Reacția, a spus Lucian Harșovschi, a fost foarte bună. El a recomandat ca spațiu online de vizitare, pentru mai multe detalii și pentru mai multe informații, dar și pentru mai multe sugestii, site- ul  Suceava curată.ro.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi a explicat că în doi ani vor fi construite 200 de platforme semi-îngropate și îngropate, pe teritoriul municipiului, Suceava, căte 100 pe an, că vor fi amplasate în 30 de locații, pe lângă școli și magazine mari, containere clopot pentru deșeuri , galbene, verzi, negre  dar și gri, pentru textile.

El a transmis un anunț public către asociațiile și fundațiile care doresc să fie amplasate containere de colectare pentru haine bune, ce pot fi reutilizate, să se adreseze Primăriei Suceava în vederea realizării unui parteneriat între municipalitate și asociații, dacă se dorește acest lucru.

Pentru locuitorii de pe strada Zorilor și a altor străzi din municipiul reședință de județ, unde în numai câteva luni au dispărut coșurile de gunoi stradal, răspunsul viceprimarului Lucian Harșovschi trimite părinții și copiii către cei 7 ani de acasă. În fiecare an, se montează în municipiul Suceava câte 1000 de coșuri de gunoi stradale. Dacă acestea nu ar fi distruse, în zece ani ar fi câte un coș de gunoi la zece suceveni, sigur, câte un coș pe fiecare stâlp din oraș.

Adăugăm  o completare:

Când coșul de stradă cedează sub greutatea pungii cu gunoi înghesuită înăuntru  de mâna unui  ”domn Goe”,   trimis de ”iubițeii” aparținători la școală și care  în drum, în loc să lase punga la buncărul cvartalului , o înghesuie în coșul verde. Iar când colegii trimiși de acasă cu misiuni asemănătoare conștientizează, văzând, o astfel de rezolvare rapidă a supliciului matinal,  procedează ca atare, putem accepta vorba simplă: Merităm fiecare dintre noi cei 7 ani de acasă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.