12 LUMI în benzi desenate şi ilustraţii pentru copii, la Muzeul Bucovinei

Colaborarea dintre Centrul Ceh și Muzeul Bucovinei continuă cu expozița 12 LUMI la Suceava, o colecție de ilustrații pentru copii, realizată de 12 dintre cei mai cunoscuți autori cehi contemporani.

Pe 1 februarie, la Muzeul de Istoorie din cadrul Muzeului Bucovinei din Suceava, se deschide expoziția 12 LUMI, o colecție a celor mai buni ilustratori cehi contemporani. Așa cum susținea Radim Kopáč, curatorul expoziției, fiecare artist se definește printr-un anume stil, iar fiecare lucrare reprezintă o lume aparte. A cunoaște o lume în plus înseamnă a avea un suflet în plus. Cu o tehnică ce variază de la benzi desenate la pictură și artă textilă, cele 12 lumi vă transpun în imaginația și viziunea fiecărui artist despre lume și copliărie. Pe lângă diversitatea modului de spune povești vizuale pentru copii, ce poate fi remarcată în cadrul celor 12 lucrări, fiecare artist încearcă să ne transpună în propria sa lume, folosind tehnici variate. 

Expoziția celor 12 LUMI LA SUCEAVA este o incursiune într-o multitudine de versiuni alternative ale relatării poveștilor pentru copii. Vernisajul va avea loc pe 1 februarie, ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Suceava, iar expoziția va putea fi vizitată până pe data de 28 februarie 2019.

Colecția este o continuare a expoziției 11 lumi, care a urmărit același concept și a avut premiera în Praga, în anul 2012.

Organizatorii vă invită să pătrundeți și să descoperiți 12 lumi și suflete diferite. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *