120.000 de lei va primi Casa de Avocatură Stoica&Asociații, pentru a apăra interesele Consiliului Județean în procesul vizând depozitul de deșeuri de la Mestecăniș

Ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Județean a fost anunțat faptul că a fost desemnată casa de avocatură care urmează să reprezinte interesele CJ Suceava în disputa din justiție privind depozitul de deșeuri de la Mestecăniș. Este vorba despre Casa de Avocatură Stoica&Asociații care de altfel a pornit demersurile în instanță chiar de săptămâna trecută prin întâmpinări depuse la Tribunalul Cluj. Casa de avocatură bucureșteană a fost angajată pentru suma de 120.000 de lei.
Această firmă de avocatură urmează să apere interesele județului Suceava în procesul deschis la Cluj de către ”Societatea Civilă Profesională de Avocați Plopeanu&Ionescu”, care solicită anularea hotărârii CL Pojorâta din 16.09.2009 privind aprobarea PUZ aferent Depozitului de Deșeuri Pojorâta, anularea în parte a autorizației de construire din 3.10.2012 eliberată de președintele CJ Suceava exclusiv în ceea ce privește autorizarea lucrărilor de construcții privind Depozitul Ecologic de Deșeuri de la Pojorâta, desființarea construcției Depozitului Ecologic de Deșeuri Pojorâta, edificat în baza autorizației de construire din 3.10.2012.
S-a recunoscut într-o ședință extraordinară anterioară a Consiliului Județean că juriștii entităților publice implicate nu pot face față avocaților angajați de structurile neguvernamentale care au obținut o sentință în favoarea locuitorilor de pe muntele Mestecăniș. Aceștia sunt nemulțumiți că vor avea de suportat, trăiți fiind în puritatea aerului din Obcinele Bucovinei, miasme neîmbietoare venite dinspre viitorul depozit de deșeuri. O firmă de avocatură din Cluj a obținut o sentință favorabilă muntenilor, într-un alt dosar.
Lucrurile s-au complicat atunci când s-a ajuns ca în instanță să se ceară desființarea Depozitului Ecologic de la Pojorâta – Mestecăniș. De-acum este vorba despre bani alocați pentru acest gen de investiții din bugetul european. Dacă avocații angajați de cei care doresc desființarea în totalitate a depozitului ecologic de pe vârful Mestecănișului vor avea câștig de cauză, zecile de milioane de euro investite deja de UE, vor trebui restituite până la ultimul euro-cent.
La începutul lunii, consilierii județeni PNL și PSD au considerat că trebuie să lase pe ultimul plan disputele politice și să voteze împreună pentru angajarea unei case de avocatură eficiente, nu pentru că juriștii Consiliului Județean n-ar fi pricepuți dar acestora nu le permite timpul să se ocupe de o asemenea provocare juridică. Juriștii publici vor pune la dispoziție documentele necesare pentru casa de avocatură ce va prelua în administrare interesele Consiliului Județean Suceava în fața instanțelor de judecată. Casa de avocatură va fi plătită din fondurile proprii ale Consiliului Județean, inclusiv din capitolul bugetar destinat protejării mediului.
S-a arătat că un eşec al procesului ar pune în pericol nu doar depozitul ecologic de la Pojorâta – Mestecăniș ci chiar proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor” în judeţul Suceava care include și depozitul de la Vorniceni – Moara, realizat de asemenea cu bani europeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *