Actualitate

1200 de metri cubi de material lemnos confiscați de polițiștii suceveni la o firmă din Boroaia, ce mai mare captură de lemn ilegal din acest an

Peste 1200 metri cubi material lemnos în valoare de aproape 500.000 lei au fost confiscați de polițiștii suceveni în urma unui control la o societate comercială din comuna Boroaia. Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furtul de arbori tăiați fără drept” și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 lei.

În perioada de 22.06 – 01.07.2022, în baza datelor și a informațiilor obținute, polițiștii din cadrul Biroului Protecție Fond Forestier și Piscicol – Serviciul Ordine Publică IPJ Suceava, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava cu sprijinul logistic și tehnic al lucrătorilor din cadrul Direcției Silvice Suceava, au desfășurat activități specifice, efectuând un control de specialitate la o societate comercială  din comuna Boroaia, având ca obiect de activitate exploatarea, debitarea și prelucrarea materialului lemnos.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate mai multe deficiențe privind punerea în aplicare a legislației specifice domeniului silvic, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 în valoare de 45.000 lei.

Tototadă, în urma verificărilor, s-au constatat deficiențe majore în ceea ce privește depozitarea și evidențierea în documentele specifice a materialului lemnos, polițiștii dispunând confiscarea cantității totale de 1.253,85 mc în valoare de 487.381,258 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *