126 de pacienți COVID la Spitalul Județean, 37 de pacienți și 22 persoane suspecte de infecție la Spitalul Rădăuți. Recomandări pentru microvacanța de Rusalii, din partea Prefecturii

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost internate în spital 5 persoane diagnosticate cu Covid – 19  și externate 24 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 408 pacienți, dintre care 126 de pacienți Covid-19, un număr de 17 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați un număr de 37 de pacienți Covid-19 și 22 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Astăzi, 06.06.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 5116 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 3 de persoane
  • 18806 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3105 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

            Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2763 de persoane declarate vindecate.

            Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

 

Vineri 05.06.2020 a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență solicitarea de ridicare a carantinei la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii.

Se arată că datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Prefectura Suceava mai transmite și un mesaj, în condițiile în care românii au intrat într-o nouă microvacanță, cea de Rusalii:

”Ținând cont că suntem în minivacanța de Rusalii, adresăm un apel către toți sucevenii să abordeze cu prudență măsurile de relaxare și să conștientizeze că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus.

Vă rugăm să fiți în continuare vigilenți în aplicarea măsurilor de prevenire și să țineți cont, așa cum ați făcut și până acum, de recomandările specialiștilor privind protecția personală împotriva COVID-19”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *