128 DE ȘOFERI TESTAŢI ANTI-ALCOOL ÎNTR-O SINGURĂ NOAPTE PE ȘOSELELE DIN JUDEȚUL SUCEAVA

În noaptea de 08/09.09.2018, Serviciul Rutier – IPJ Suceava a organizat o acțiune punctuală pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 128 de conducători auto.
Au fost constatate 2 infracţiuni, ambele alcoolemii şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenționale, în valoare de 1.885 lei.
A fost reţinut un permis de conducere pentru alcool şi a fost ridicat un certificat de înmatriculare. Astfel, sâmbătă seară în jurul orei 20.40, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 209D, din comuna Stroieşti, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Moara. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. Totodată, pentru faptul că, nu avea asigurarea RCA valabilă, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare și plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.

Tot pe 8.09.2018, în jurul orei 22.08, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 178, din comuna Ilişeşti, autoturismul condus de un localnic de 52 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *