Actualitate

13.000 pachete cu țigări în valoare de 152.000 lei, depistate la Brodina. Contrabandiștii au abandonat marfa și au fugit peste graniță

Aproape 13.000 de pachete de țigări au fost descoperite ieri de polițiștii de frontieră suceveni în zona frontierei verzi, la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina. Valoarea capturii este de peste 152 mii lei.

          

Ieri, 27 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

În jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat, către interiorul țării.

Polițiștii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea lor polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite 18 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 105.000 lei.

 

Polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector, au descoperit în aceeași zi, în apropierea frontierei, pe raza localității Costileva, județul  Suceava, mai multe colete abandonate care conțineau țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 47.000 lei. În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *