130 de metri cubi de lemn tăiat ilegal depistat de Garda Forestieră pe un pârâu din Sucevița

Garda Forestieră Suceava a anunțat că în continuarea unor acțiuni de control din data de 13.04.2020, când inspectorii Gărzii au dispus măsura de confiscare a cantității de 61,70mc lemn rotund rășinoase la Marginea, au continuat verificările privind stabilirea provenienței materialului lemnos în cauză.

Verificările au continuat în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat, respectiv, localitatea Sucevița la locul numit Pârâul Rotari, unde în platforma primară din zona menționată a fost constatată și  inventariată cantitatea de aproape 130mc lemn rotund.

S-a dispus ridicarea materialului lemnos și predarea în custodie a întregii cantități de lemn rotund către O.S. Marginea, lemnul fiind indisponibilizat pe perioada verificărilor.

În fondul forestier, au fost identificate mai multe cioate care nu erau marcate, provenite din tăierea fără drept de arbori, cu un volum de 134  mc, apreciate a fi proveniența materialului lemnos indisponibilizat de către delegații Gărzii Forestiere Suceava. Valoarea prejudiciului constatat depășește 90 000 lei.

Polițiștii din Marginea au efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, fiind înaintat la Parchetul  de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Poliția desfășoară activități specifice de cercetare în cadrul unui alt dosar pentru distrugere de arbori cât și pentru utilizarea unui posibil dispozitiv de marcat artizanal, urmând ca în urma cercetărilor să fie aplicate sancțiunile ce se impun  față de cei care vor fi găsiți vinovați.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *