Mopan Suceava
Actualitate

14.000 pachete cu țigări de contrabandă, găsite de polițiști la Pojorâta, în urma unui pont, în bus-ul unui bărbat din Cârlibaba

În data de 28.11.2020, echipajul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc, în timp ce efectua control trafic pe DN 17 Pojorâta, a primit o informație că dinspre Vatra Dornei înspre Câmpulung Moldovenesc rulează un bus de culoare albă care oprește perioade scurte în parcările de la marginea drumului și apoi își continuă deplasarea.

Astfel, la ora 16.40, echipajul de a oprit pentru control autoutilitara marca Citroen Jumper, de Emanuel D., de 29 de ani, din comuna Cârlibaba, singur în mașină, care se deplasa în direcția mai sus amintită cu viteză de 90 km/h.

După verificarea interiorului spațiului de încărcare s-a observat că în spatele unor lăzi din plastic se află mai multe colete voluminoase învelite în folie neagră tip scotch, la unele din ele fiind vizibil faptul că sunt țigări de contrabandă, aspectele de mai sus fiind confirmate și de conducătorul auto.

Autoutilitara a fost condusă la sediul subunității unde s-a procedat la inventarierea coletelor stabilindu-se că în interiorul acestora se aflau 13.996 pachete de țigări de proveniență extra-comunitară.             

Prejudiciul se estimează la circa 165.000 lei, reprezentând valoarea accizelor și taxelor datorate statului.

Țigările și autoutilitara au fost indisponibilizate la sediul subunității.

Cauza a fost discutată cu prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc care a dat îndrumări cu privire la continuarea urmăririi penale față de suspect și prezentarea acestuia în data de 29.11.2020 la procuror pentru a se lua față de el măsura controlului judiciar.

S-a înregistrat dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *