1400 DE AMENZI APLICATE DE POLIŢIŞTII SUCEVENI SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

În perioada 02.07 -08.07.2018, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 70 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 389 de evenimente,  297 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 216 infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 125 de permise de conducere (6 pentru alcool, 30 pentru viteză excesivă și 89 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  12 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1429 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1271) au fost aplicate la regimul rutier, 135 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  23  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  598.765 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.060 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.000.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost prinşi în flagrant 19  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  27 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate  3  persoane urmărite la nivel naţional.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *