141 garaje din municipiul Suceava vor fi demolate cu despăgubiri de până la 7.800 de euro pentru proprietari

Primarul Ion Lungu, a anunțat astăzi că în municipiul reședință de județ vor fi demolate în perioada următoare un număr de 141 de garaje, proprietarii acestora urmând să primească despăgubiri. În locul acestora se va consturi o grădiniță în Obcini ori se vor amenaja locuri de parcare. Despăgubirile diferă de la o locație la alta.

Astfel, pe strada Ștefan Tomșa, în apropierea Primăriei, vor fi demolate 59 de garaje și va fi amenajată o parcare iar proprietarii construcțiilor vor primi despăgubiri cuprinse între 3000 și 7200 de euro, funcție de suprafața acestora. În cartierul Obcini, se vor demola mai multe grupuri de garaje, de pe patru străzi. Astfel, va fi demolat un grup de 43 de garaje pentru care se vor acorda despăgubiri cuprinse între 3.000 de euro și 4.100 de euro, alt grup de 31 de garaje cu despăgubiri cuprinse între 2.900 și 4.800 de euro, și un alt grup de opt garaje cu despăgubiri între 3.300 de euro și 7.800 de euro. În cartierul Obcini, pe locul garajelor ce vor fi dărâmate se va construi o grădiniță și se vor amenaja locuri de parcare.

Până când se va începe efectiv procedura de demolare, este necesară aprobarea în Consiliul Local al Planurilor Urbanistice Zonale și a Studiilor de Fezabilitate, după aceea urmând să se procedeze la notificarea proprietarilor de garaje, cărora li se va solicita acordul privind sumele ce vor fi plătite ca despăgubire. Abia după aceea se va putea trece la demolarea acestora”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.