15.000 de pachete cu țigări de contrabandă, captură a polițiștilor de frontieră de la Vicovu de Sus. Grănicerii au prins, în sfârșit, niște cărăuși

În data de 2 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului  Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 14.05, a fost identificat un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus, județul Suceava, în care au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

Cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, iar în urma unui control sumar asupra mijlocului de transport s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe colete care conțin țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.000 pachete,  de provenienţă Duty- free, în valoare de 152.100 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au declanșat o altă acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 22.10 grănicerii  au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut trei bărbaţi, cetățeni români, cu vârste între 18 și 20 de ani, toți cu domiciliul pe raza județului Suceava.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 23.400 lei.

În continuare, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

                

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.