15 dosare penale înregistrate în două zile la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Suceava și Fălticeni, pentru folosirea unor adeverințe de salariat false

Parchetele de pe lângă Judecătoriile Suceava și Fălticeni au întocmit, în ultimele două zile nu mai puțin de 15 dosare penale pentru fals și uz de fals, cercetările fiind efectuate in rem și vizează persoane care au prezentat pentru control polițiștilor adeverințe de salariat false.

Iată o prezentare succintă a cazurilor anchetate:

6 persoane identificate pe 28 aprilie la Prelipca – Salcea;  3 persoane identificate pe 5 mai la Liteni – Moara; 1 persoană identificată pe 5 mai la Moara; 1 persoană identificată pe 24 aprilie la Liteni – Moara; 2 persoane identificate pe 17 aprilie la Liteni – Moara; 3 persoane identificate pe 17 aprilie în Șcheia; 1 persoană identificată pe 22 aprilie în Șcheia; 2 persoane identificate pe 23 aprilie în Liteni – Moara; 1 persoană identificată pe 29 aprilie la Mihoveni – Șcheia;  3 persoane identificate pe 16 aprilie la Mihoveni – Șcheia; 2 persoane identificate pe 15 aprilie în Moara; 1 persoană identificată pe 17 aprilie la Mihoveni – Șcheia; 1 persoană identificată pe 26 aprilie la Fălticeni; 1 persoană identificată pe 23 aprilie la Fălticeni; 1 persoană identificată în data de 1 mai pe peronul gării Suceava – Burdujeni.

În toate aceste cazuri, cei vizați au prezentat la controlul Poliției adeverințe de angajați la diverse firme care s-au dovedit a fi false.

Potrivit Codului Penal, infracțiunea de fals în înscrisuri se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani iar uzul de fals se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. De precizat că, orice infracțiuni săvârșite pe perioada stării de urgență, se pedepsesc în regim agravant.  

În toate cazurile, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Se menționează că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumpţiei de nevinovăţie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.