15 iunie, zi nefastă pentru transportatorii de lemn fără acte de la Putna. Patru transporturi, totalizând 25 metri cubi, confiscate de polițiști

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești  au surprins în trafic ieri, 15 iunie, nu mai puțin de 4 transporturi de lemn fără acte, care au venit dinspre Putna. Este vorba despre circa 25 de metri cubi de lemn pentru care șoferii nu au avut documente de însoțire.

Astfel, la ora 08.40, polițiștii au oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos, autoutilitara Mercedes Benz, care circula pe DN 2E din localitate, transportând material lemnos și  care era condusă de G.V., de 33 ani, din Putna.

S-a constatat că șoferul nu posedă aviz de însoțire pentru lemnul transportat. Transportul a fost condus la F.P.L. Putna – OS Putna unde în urma inventarierii s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 6.86 m.c. material lemnos din care 4.99 m.c. lemn pentru construcții în valoare de 998 lei și 1,87 m.c. buștean gater în valoare de 1092,08 lei. Valoarea totală a materialului lemnos este de 2090,08 lei.

G.V. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În aceeași zi, la  ora 12.20, polițiștii din Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, au oprit pentru control autoutilitara Ford Transit, care circula pe un drum comunal din localitate, transportând material lemnos, mașina fiind condusă de  F.D., de 33 ani, din comuna Bilca.

Șoferul a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea totală de 2.01 m.c. de lemn. Existând suspiciuni că susnumitul transportă o cantitate mai mare, transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde s-a stabilit că în autoutilitară era transportată în plus cantitatea de 1.76 m.c. lemn foc fag în valoare de 296,87 lei.

F.D. a fost sancționat contravențional iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Tot pe 15 iunie, pe la ora 16.45, polițiștii au oprit pentru control pe raza comunei Bilca, autoutilitara Mercedes Benz, care circula pe DJ 178 C din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de S.C., de 49 ani, din comuna Putna.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că susnumitul transportă cherestea rășinoase pentru care nu avea aviz de însoțire. Transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde în urma inventarierii s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 8,60 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 7.482 lei.

S.C. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În sfârșit, la ora 18.15 a aceleiași zile, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, au oprit pentru control, autoutilitara marca VW Transporter, care circula pe un drum comunal transportând material lemnos și care era condusă de B.V., de 41 ani, din orașul Vicovu de Sus.

S-a constatat că acesta transporta lemn foc fag pentru care nu avea aviz de însoțire. Și acest transport a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna unde în urma inventarierii s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 2,14 m.c. lemn foc fag în valoare de 370, 22  lei.

B.V. a fost sancționat contravențional iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *