150 de cireși, plantați de-a lungul drumului spre Putna, în cursul dimineții de astăzi, în locul cireșilor bătrâni care au fost defrișați la începutul lunii

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, cea acuzată la începutul acestei luni că a scos la mezat cireșii care străjuiau de peste jumătate de veac drumul către Putna, care au fost tăiați până la unul, a luat în seamă protestele localnicilor și nu numai a acestora. Organizații neguvernamentale din județ au făcut îndeajuns de multă presiune pe responsabilii de la DRDP Iași iar aceștia au acceptat că în locul cireșilor tăiați trebuie plantați alții.

În acest fel, în dimineața acestei zile de 23 martie, nu mai puțin de 50 de voluntari și angajați ai DRDP, la care s-au alăturat lucrători silvici de la Ocolul Silvic Putna, reprezentanți ai primăriei localității dar și persoane care, în drum spre Mănăstire au văzut acțiunea de pe marginea șoselei DN2H, s-au oprit și au pus și ei osul la treabă, au plantat 150 de puieți de cireș, gata altoiți, care peste câți ani vor intra în rod.

Viceprimarul comunei Putna, Cristian Aanei, a transmis că pomii au fost plantați la o distanță de 50 de metri unul față de altul și operațiunea, dat fiind numărul mare de participanți a durat puține ore.  

După știința lui, pomii care au costat fiecare în jur de 50 de lei au fost achiziționași de firma care a câștigat licitația de defrișare a cireșilor bătrâni.

Please follow and like us:

4 comentarii la „150 de cireși, plantați de-a lungul drumului spre Putna, în cursul dimineții de astăzi, în locul cireșilor bătrâni care au fost defrișați la începutul lunii

 • 23 martie 2019 la 12:12
  Permalink

  Arborii bătrâni nu au fost defrișați ci tăiați. Pentru că defrișarea face referire la schimbarea folosinței terenului. Ori in acel loc nu s-a construit vreo clădire.
  Fiți profesioniști!

  Răspunde
  • 23 martie 2019 la 12:25
   Permalink

   A defrișa: a înlătura (prin tăiere sau prin ardere) arborii și alte plante lemnoase spre a face un teren propriu pentru agricultură, pășunat, construcții etc. sau pentru a-l împăduri din nou – Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Suntem profesioniști!

   Răspunde
 • 23 martie 2019 la 13:46
  Permalink

  Aaaa stai ca stiu de ce au taiat astia ciresii…
  Nu era vanzare la marchet vara sau au omorat prea multi oameni???
  Criminali ciresii astia
  Ce stupid sa tai cires roditor si sa plantezi o mladita

  Răspunde
 • 24 martie 2019 la 9:50
  Permalink

  Acțiunea de defrișare se aplică terenului, suprafeței de pământ, nu arborilor. Defrisarea se face prin tăierea, arderea, curățarea de vegetații, în principal lemnoase, pe orice cale, a terenului. Ca sa fim până la capăt exacți. În rest, sigur, stupid. Cred că sunt aceiași pe care nu-i trage nimeni la răspundere pentru morții de la Zidul Morții. Cam aceiași care ne fac drumul ”lin” prin gropile din asfalt și rude cu CFR și cu alți români de isprava.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *