Evenimente

150 de kilograme de brânză, 4000 de lei și două drujbe mistuite într-un incendiu la o stână din Breaza

Ieri pe la ora 12.50, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 despre faptul că pe raza comunei Breaza, satul Pârâul Negrei, cătunul Măgura, a izbucnit un incendiu la o stână de animale.

D.M. și G.C., care administrează stâna, închiriaseră spațiul de la un anume C.S.

Incendiul a izbucnit  la o construcție cu destinația stână de animale, loc fiert și închegat lapte și adăpost uman, din lemn cu acoperiș din lemn și învelitoare tip tablă pe o suprafață de circa 50 mp, fără pericol de propagare la vecinătăți.

În interiorul acesteia a fost făcut focul pentru procesarea laptelui ieri dimineață,în jurul orei 07.00 care care a fost lâsat la un moment dat nesupravegheat.

În incendiu au ars bunurile depozitate în interiorul construcției: obiecte de mobilier, aragaz și butelie, suma de 4000 lei, documentele personale (act de identitate, certificat naștere, certificat căsătorie) aparținând ale lui D. M. și a soției sale, D.M., 150 kg brânză de vaci și două drujbe în valoare de circa 1000 lei.

Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung  Moldovenesc cu o autospecială de stingere.

S-a concluzionat  că sursa probabilă de aprindere a fost jar sau scântei purtate de vânt, căzute pe materiale combustibile, prejudiciul estimat de persoana vătămată fiind de circa 30000 lei.

Nu au fost înregistrate victime omenești și nici animalele de la respectiva stână nu au avut de suferit. Imobilul nu era asigurat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *