150 de arbuști recent plantați, distruși de flăcări la Zvoriștea, după ce un bătrân de 79 de ani a dat foc vegetației de pe pământul său iar flăcările s-au extins în livada vecinilor

Ieri după amiază, pe la ora 14.30, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 de către o femeie de 54 ani, din comuna Zvoriştea, despre faptul că la livada din spatele locuinţei a izbucnit un incendiu.

În urma cercetărilor s-a stabilit că familia femeii care a făcut reclamația a plantat în apropierea casei de locuit, în partea din spate, la o distanţă de aproximativ 30-40 m faţă de aceasta, o livadă cu pomi fructiferi şi copaci foioase, pe o suprafaţă de 35 ari.

 Luni, 16 septembrie, în jurul orei 13.30-14.00, vecinul Aurelian A., de 79 ani a dat foc vegetaţiei uscate de pe o suprafaţă de teren ce-i aparţine, cu intenţia de a o curăţa, suprafaţă de teren care se învecinează cu livada familiei reclamante. Din cauza vântului şi a vegetaţiei uscate, focul s-a extins de la terenul lui bătrânului la livada vecinilor. De la Primăria Zvoriştea şi un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava,  care au localizat și lichidat incendiul de la livadă.                         

În urma verificărilor efectuate, pompierii au stabilit cauza incendiului ca fiind „focul lăsat nesupravegheat în apropierea livezii”.

Valoarea prejudiciului cauzat nu a putut fi estimată, arzând aproximativ 150 puieţi arbuşti plantaţi pe o suprafaţă de 35 ari.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *