Mopan Suceava
Actualitate

150 metri cubi de lemn confiscați și amendă de 30.000 aplicată unei societăți de profil din Straja

În perioada 01.02 – 02.02.2024, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava-Serviciul Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control de specialitate la depozitul unei societăți din comuna Straja, jud. Suceava, care are ca profil debitarea, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

La punctul de lucru al societății, situat pe raza comunei Straja, jud. Suceava s-a procedat la inventarierea stocurilor faptice, verificarea documentelor și a avizelor de intrări-ieșiri.

Echipa de control a efectuat balanța dintre stocul scriptic și cel faptic, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea în cauză deține în plus, fără proveniență legală, cantitatea de 149.6 mc lemn rotund rășinoase.

Societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 30.000 lei conform art. 19 alin. 1, lit. d) din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 149.6 m.c. material lemnos în valoare de 38.764 lei.

 În ultimele două zile, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos dar și modul de depozitare și comercializare. Au fost identificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal. Totodată, au fost efectuate controale la unități economice de profil, fiind identificate mai multe nereguli pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale și s-au confiscat cantități de material lemnos.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul materialului lemnos cu încălcarea legislației în domeniu fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transport de material lemnos fără documente specifice , faptă prev. și ped. de art. 68, alin. 21 din Codul Silvic și  fals informatic , faptă prev și ped de art. 325 din Codul Penal.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 33.000 lei și au fost confiscați peste 170 metri cubi material lemos în valoare de cca. 50.000 lei. De asemenea, au fost întocmite dosare penale pentru doocumentarea a 4 infracțiuni silvice și a fost indisponibilizată o autoutilitară.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other