1500 de familii fără apă la robinete în Rădăuți de 4 zile.Primarul Nistor Tătar spune că situația se va remedia cel mai târziu mâine seară. Directorul ACET, Ștefan Groza spune că are nevoie de o săptămână

1500 de apartamente fără apă la chiuvetă în Rădăuți de patru zile încoace. Semizeul apei și canalizării din regiune, directorul ACET Ștefan Groza, promite că rețeaua de furnizare a apei potabile pentru cele 6000 de apartamente din municipiul Rădăuți va redeveni funcțională, integral, într-o săptămână. Primarul Rădăuțiului, Nistor Tătar, vechi inginer în branșă, spune că apa va ajunge la robinetele rădăuțenilor cel mai târziu mâine, miercuri, 23 ianuarie.

Un pariu interesant dar fără a fi tăiat, s-a făcut ieri după amiază între Ștefan Groza, directorul SC ACET SA Suceava, entitate care a devenit operator unic regional pentru apă și canal în tot județul nostru, fiind piesa principală în cadrul Asociației Județene de Apă și Canal (AJAC) Suceava și mai puțin mofturosul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, interesat să rezolve cât mai repede posibil problema alimentării cu apă a tuturor caselor din municipiu, altfel se va trezi cu lumea pe cap tocmai acum, în anii electorali.

Ștefan Groza, de la înălțimea grandioasei sale păreri despre valoarea proprie, a cerut ca la întâlnirea ce s-a desfășurat ieri la Rădăuți, determinată de solicitarea primarului Tătar și, cel mai probabil, în interesul cetățenilor, mass media să nu aibă acces. S-a votat propunerea temutului Ștefan Groza iar jurnaliștii au fost goniți din sală.

După două ceasuri de analiză pe subiect, tot generosul director al ACET Ștefan Groza a fost primul la declarații: lucrurile se vor remedia, să fie răbdare, apa va ajunge în toate casele rădăuțenilor, probabil peste o săptămână.

Primarul Nistor Tătar a îndulcit pastila, spunând că va pune la dispoziție bani, oameni, utilaje pentru ca pompele de apă de la Măneuți să redevină funcționale, la întreaga capacitate, iar rădăuțenii vor avea din nou apă la robinete, din belșug, cel mai târziu miercuri seară.

Pentru că lucrătorii din presă nu puteau decât să bănuiască, nepricepuți fiind în tainele meseriei de furnizor de servicii apă și canalizare deținute doar de neînlocuibilul director ACET Ștefan Groza, cum se va rezolva problema apei de la robinet în cele 1600 de apartamente din municipiul Rădăuți înghețate chiar în gerul Bobotezei, s-a apelat la expertiza unui al treilea inginer. Este vorba despre Viorel Seredenciuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și președinte al AJAC.

Cu sinceritatea care îl caracterizează, Viorel Seredenciuc  a explicat, pe înțelesul tuturor, că la stația de pompare a apei de la Măneuți, de lângă râul Suceava, de unde se direcționează apa potabilă spre municipiul Rădăuți, au înghețat niște pompe și, probabil, niște conducte.

Soluția tehnică votată în ședința ”secretă” de ieri a reprezentanților primăriei Rădăuți, conducerii AJAC și, desigur, supervizată de coordonatorul regional al apelor și canalizărilor din județ, ultrasensibilul Ștefan Groza, director al ACET SA, este relativ simplă: să se ducă la fața locului niște cisterne cu apă fierbinte cu care să se  dezghețe apa  rece transformată de ger în dopuri de gheață pe traseul conductelor din zona stației, să se mai facă ceva minime decolmatări iar apa din râul Suceava nu va mai avea altceva de făcut decât să plece rapid spre robinetele din casele rădăuțenilor.

Primarul Nistor Tătar a spus că dă bani, dă utilaje, trimite oameni  să muncească. Ștefan Groza a spus că nu are oameni, nu are bani și nici plăcere să se ocupe de astfel de probleme, considerate de către domnia sa, gândim noi, mai degrabă plictisitoare.

La urmă, primarul Tătar a recunoscut că au mai fost probleme cu apa în oraș și pe vremea cînd el conducea SC Servicii Comunale Rădăuți, firma care se ocupa atunci cu apa și canalizarea în Rădăuți, dar cu o așa situație nu s-a confruntat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *