152 de polițiști, 49 polițiști locali și 12 jandarmi trimiși în lupta contra coronavirus în Suceava. Rezultatul: 16 amenzi, din care 3 unor patroni de baruri din Câmpulung și 2 dosare penale pentru fals în declarații

Instituția Prefectului – Județul Suceava a transmis un comunicat de presă, care vine în completarea buletinului de presă emis de Grupul Strategic de Comunicare, cu detalii pentru județul nostru. Acestea se referă strict la acțiuni ale Poliției, Poliției locale și Jandarmeriei de identificare și sancționare a celor care nu respectă măsurile instituite pentru limitarea răspândirii epidemiei coronavirus.

Potrivit acestuia, la nivelul județului Suceava, în cursul zilei de 20.03.2020, urmare a măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea riscului de răspândire cu noul coronavirus COVID- 19, au acționat un număr de 152 de polițiști, 49 de polițiști locali și 12 jandarmi. Efectivele menționate au realizat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, de verificare a locațiilor de carantinare, precum și de verificare a unităților comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Astfel au fost verificate: – 663 persoane aflate în autoizolare – 142 de unități economice – 140 de persoane aflate în carantinare instituționalizată.

Acțiunile de verificare s-au finalizat cu întocmirea a 2 dosare penale pentru fals în declarații cu privire la datele funizate la persoane aflate în zona Suceava și Fălticeni, aplicarea a 16 sancțiuni contravenționale din care 12 pentru nerespectarea măsurii autoizolării cu o valoare total de 49000 lei.

Trei dintre sancțiunile contravenționale au fost aplícate administratorilor de unități economice (baruri) din zona Cîmpulung Moldovenesc, pentru nerespectarea Ordonanței militare, valoarea total a acestora fiind de 210000 lei.

”Informațiile care pot fi comunícate de către Instituția Prefectului, conform dispozițiilor primite, sunt cele referitoare la măsurile pentru împiedicarea răspândirii și combaterii COVID- 19, măsurile de ordine publică dispuse, identificarea și amenajarea locurilor pentru carantinare fără precizarea locației, recepțiile de materiale și echipamente.

Ne adresăm din nou populației cu recomandarea de a respecta măsurile dispuse pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID- 19, în special măsurile de autoizolare, protecție prin dezinfectarea mâinilor și utilizarea măștilor și evitarea deplasărilor inutile în locuri aglomerate”, se arată în comunicatul de presă al Instituției Prefectului .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *