1577 cazuri Covid în evoluție în județul Suceava. 356 de pacienți infectați în diferite stadii, internați în spitalele din Suceava, Rădăuți, Câmpulung, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret

Astăzi în județul Suceava sunt 1577 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Numărul total de persoane testate până în prezent în județ este de 73454, în ultimele 24 de ore fiind testate 686 de persoane.

Se află în carantină 862 persoane în județ iar în izolare la domiciliu se află 313 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 10 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 22 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.

 La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 32 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 47 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 569 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 90 pacienți sunt în zona tampon și 278 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 201 pacienți diagnosticați Covid-19:

108 prezintă forme medii ale bolii;

17 prezintă forme ușoare,

58 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 343 paturi libere din care 19 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 106 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi libere pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 29 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 82 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În total, în spitalele din județul Suceava sunt internați astăzi 356 de pacienți bolnavi de coronavirus, în diferite stadii.

Astăzi, 04.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  7622 de persoane declarate vindecate.

 

 

Apelul prefectului Județului Suceava, Alexandru Moldovan    

 

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava în ultimele 24 de ore, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, subliniază că eforturile care se fac acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în primul rând în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă.

”Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și să o înțelegem, aceea că în lipsa sprijinului cetățenilor, orice măsură  adoptată  de către autorități nu va conduce automat la depășirea aceastei perioade dificile. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other