16 hectare de vegetație incendiate în ultimele 24 de ore în județ. Apel repetat al pompierilor către suceveni

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, sublocotenent Alin Găleată, reia apelul pe care îl transmite săptămânal către populația județului nostru de la începutul primăverii: Să nu se hazardeze în operațiuni de curățare de vegetație prin incendiere fără supravegherea pompierilor. Să ceară sprijinul acestora dacă nu identifică o altă soluție de a scăpa de vegetația moartă fiindcă altfel se pot produce incendieri de bunuri, chiar tragedii iar responsabilitatea în fața legii, care merge până la sancțiuni penale, revine în sarcina celor care produc aceste incendii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ISU Suceava, în ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii de vegetație uscată, care au afectat o suprafață de peste 16 hectare. Pompierii militari suceveni, sprijiniți de serviciile voluntare, au intervenit în localitățile Straja, Iacobești, Arbore, Horodnic de Jos și Cajvana.

La Straja, au ars vegetație uscată și arbuști de pe o suprafață de 3,5 hectare, fiind pus în pericol fondul forestier aflat în apropiere.

În localitatea Iacobești, a ars vegetația uscată de pe aproximativ 20 de morminte din cimitirul satului, pe o suprafață de 5.000 mp, iar în comuna Arbore, au ars aproximativ 2.500 mp de vegetație uscată.

Suprafețele cele mai mari, afectate de incendiile de vegetație uscată, au fost în localitățile Horodnic de Jos (5 ha) și Cajvana (7 ha). Acestea au fost lichidate înainte ca flăcările să se propage la vecinătăți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *