Mopan Suceava
Actualitate

16 mai: Prăznuirea Sf. Cuv. Sila, Paisie și Natan si pomenirea de 4 ani pentru Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Obştea Mănăstirii Sihăstria Putnei anunță programul prăznuirii Sf. Cuv. Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei si pomenirea de 4 ani pentru Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen

„–Hristos a înviat! Dragi prieteni ai mănăstirii noastre,

Aflându-ne în preajma prăznuirii de peste an a Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, ocrotitorii mănăstirii noastre, vă anunțăm că Sărbătoarea va fi deschisă prin slujba Privegherii din ajun, miercuri, 15 mai 2024, de la orele 18.00, urmând ca a doua zi, pe 16 mai 2024, Sfânta Liturghie arhierească să înceapă în jurul orei 9.00.

La sfârșitul Sfintei Liturghii arhierești în cinstea Sfinților Cuvioși, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va avea loc slujba Parastasului pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, cel care, în urmă cu patru ani, s-a mutat la Cel pe Care L-a iubit și L-a slujit în viața sa cu multă smerenie și credință.

Invităm cu drag pe cei care doresc să ne fie alături la această Sărbătoare în cinstea Sfinților noștri ocrotitori, dar și la Parastasul în amintirea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen să participe la momentele ce se vor desfăşura după următorul program:

  • Miercuri, 15 mai 2024

Ora 18:00 – Privegherea în cinstea Cuvioșilor

  • Joi, 16 mai 2024

Ora 08:00 – Acatistul Sf. Cuv. Sila, Paisie și Natan

Ora 09:00 – Sfânta Liturghie arhierească

Ora 11:00 – Parastasul pentru părintele Arhiepiscop Pimen

Ora 12:00 – Agapa frăţească.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *