160 de amenzi date, 208 metri cubi de lemn confiscaţi şi două autoutilitare reţinute în ultima săptămână de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi Garda Forestieră

În perioada 08.04.-14.04.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase. Au fost efectuate 56 de controale, fiind constatate 5 infracțiuni și aplicate 160 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 99.390 lei. De asemenea, s-a confiscat cantitatea de 208,33 m.c. material lemnos, în valoare de 60.080 lei și au fost indisponibilizate 2 autoutilitare.

Exemplu:

La 10.04.2019, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat activităţi specifice pe raza județului  pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii silvice, ocazie cu care:

în urma controlului  unei societăți comerciale cu sediul social în comuna Sadova, punct de lucru comuna Pojorâta, echipa de control a constatat faptul că, agentul economic nu deține în depozitul de materiale lemnoase, cantitatea de 153,21 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Totodată, s-au constatat și alte încălcări ale normelor legale cu privire la raportarea datelor în aplicațiile informatice și completarea formularelor cu regim special, motiv pentru care, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății în cauză, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantităţii de 153,21 m.c. lemn rotund rășinoase, în valoare de 31.533 lei.

– în jurul orei 11.10, echipa de control a oprit pentru controlpe raza comunei Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care transporta în baza aceluiași aviz de însoțire, cantitatea de 13,945 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

– în jurul11.00, pe raza comunei Mălini, a fost depistat un bărbat de 33 de ani, din municipiul Fălticeni, în timp ce transporta cu autoutilitara, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cantitatea de 6,55 m.c. lemn de foc din specia fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 1.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *