Mopan Suceava
ActualitateCultural

17-20 august, Festival Medieval la Cetatea de Scaun a Sucevei! Ce au pregătit organizatorii?

Între 17 şi 20 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei se desfășoară Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare”. ediția 2023.

Cu o evoluție fulminantă, cantitatic și calitativ, desi cu mici întreruperi din cauza inundațiilor ori a pandemiei, festivalul de la Suceava a ajuns cel mai reprezentativ și așteptat eveniment cultural-turistic din județ, cel mai mare festival de acest gen din Romînia și cel mai frumos și mai bine organizat spun participanții. Iar renumele său a trecut de mult granițele, anul acesta participând 37 de trupe cu peste 500 de domnițe și cavaleri sosiți din Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Slovacia, Ucraina și , desigur, România,

Muzeul Național al Bucovinei, organizatorul evenimentului vă invită să petreceți 4 zile legendare, la FESTIVALUL DE ARTĂ MEDIEVALĂ „ŞTEFAN CEL MARE”, în Cetatea de Scaun a Sucevei!

”Între 17 şi 20 august, vezi parada trupelor, cavaleri, domniţe, teatru, dansuri, păsări de pradă, lupte, turniruri cu cai, spectacole cu focuri, cu invitaţi din ţară şi străinătate.

Chef Cătălin Scărlătescu pregătește mare ospăț spre desfătarea pofticioșilor!”, este mesajul transmis de instituția muzeală

Prețul biletelor de acces la spectacolele din cadrul programului festivalului Festival Medieval „Ștefan cel Mare” Suceava este cel al biletelor de vizitare a Cetății de Scaun a Sucevei: 16 lei adulți, 8 lei pensionari, 4 lei elevi studenți!

Ca și anii trecuți, programul festivalului este structurat în două părți: de la 10 dimineața până la ora 13, urmează o pauză binemeritată pentru trupe, iar mai apoi programul de după amiază de la ora 15 până în miez de noapte!

Festivalul debutează cu parade de joi seara, 17 august, ora 20, pe traseul Obcini, George Enescu, Primărie, Cetatea Sucevei, iar în cetate, în aceeași seară, cu începere de la ora 20 se desfășoară concertul susținut de trupa ALTAR.

Biletele se pot procura de la casele de bilete ale Cetății (în ziua participării) sau on-line: https://booktes.com/…/bilet-unic-muzeul-national-al…

Proiectul este aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava, iar organizatori sunt: Muzeul Național al Bucovinei, Primăria Municipiului Suceava, Asociația EDUMAX, evenimentul fiind realizat în asociere cu Municipiul Suceava şi Consiliul Local al municipiului Suceava.

Sponsori:

Ambro, Symmetrica, Five Continents Group Botoșani, Tehnoworld, Generația Tehnoworld, TMA Advanced Management, Merlin’s vitamin aqua, URSA MARE, Netcom Activ, Albaca, Restaco, Bermas, Europlast, Euro Speed, AutoDel, Lumytools, Ritmic, Adria, CAR Învățământ Fălticeni, Laktotrio, Carpatis, Paper Print Invest, Aqua Carpatica, Selgros, Lidana, Ecuator Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *