Mopan Suceava
Actualitate

17 vite care umblau dezlegate prin Vatra Dornei, strânse de polițiști și trimise la un centru de protecție a animalelor. Proprietara recalcitrantă a fost imobilizată și amendată

De câteva zile, străzile municipiului Vatra Dornei au fost invadate de o cireadă de vite, aparent fără stăpân. Dintre acestea, un taur a devenit vedetă, după ce a fost fotografiat chiar pe treptele Poliției municipale.

După apariția unui articol pe această temă în cotidianul ”Monitorul de Suceava”, polițiștii au preluat cazul și au efectuat cercetări care au condus la o suită de constatări sintetizate într-un comunicat de presă în care se arată că astăzi pe la ora 13:00, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Suceava au emis 17 ordine de plasare pentru 17 bovine identificate nesupravegheate pe străzi de pe raza municipiului Vatra Dornei.

”Cu privire la această problematică au mai existat sesizări anterioare ale cetățenilor din municipiul Vatra Dornei. Proprietara, o femeie de 67 de ani, a fost sancționată contravențional de două ori în perioada august – octombrie 2021 și a fost instruită în scris cu privire la zonele extravilane permise pentru pășunat și efectele juridice ale lăsării nesupravegheate a animalelor pe drumurile și în spațiile publice” se arată în comunicatul de presă al Poliției sucevene

Se mai precizează că,  întrucât femeia a fost recalcitrantă și a refuzat să însoțească organele de ordine la sediul Poliției dornene,  agenții au considerat necesară folosirea forței, femeia fiind imobilizată. I-a fost aplicată cu acest prilej și o amendă de 1000 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii 61 privind ordinea publică.

Mai mult,  polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor i-au mai aplicat proprietarei vitelor o amendă în valoare de 3000 lei la Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

”Cele 17 bovine (dintre care doar 3 crotaliate) au preluate conform ordinelor de plasare de către unitatea contractantă din cadrul Consiliului Județean Suceava și transportate la un centru specializat, conform procedurilor incidente”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Suceava. (foto: Monitorul de Suceava)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *