170 de metri cubi de lemn , cantitate dispărută fără explicații legale dintr-un depozit din Stroiești, ce aparține unei firme din Păltinoasa

IPJ Suceava a anunțat că în cursul zilei de luni, 11.11.2019, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Păltinoasa cu punct de lucru în comuna Stroiești, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, a constatat faptul că, firma nu deținea în depozit cantitățile de 164,44 m.c. lemn de lucru și 2,43 m.c. cherestea de esență rășinoase, volum determinat ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că, societatea nu respecta obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și opera în mod eronat datele în aplicația informatică pe linie de silvicultură.

 În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 14.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţilor de 164,44 m.c. lemn de lucru și 2,43 m.c. cherestea de esență rășinoase,  în valoare totală de circa 35.400 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *