1750 de spectatori în cele trei zile de ”Teatru la Cetate”, eveniment organizat de Muzeul Național al Bucovinei

În cele trei zile de  ”Teatru la Cetate”, eveniment organizat de Muzeul Național al Bucovinei a organizat, în perioada 26 – 28 august 2022, 1749 de suceveni iubitori de teatru au asistat la  spectacolele din curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei.

În prima seară, în prezența uni public numeros, cu multă carismă, talent și energie debordantă, Adriana Trandafir a prezentat un spectacol fabulos despre Maria Tănase.

Alături de ea, pe scenă, s-a aflat actorul George Hodor care a întregit tabloul perfect a unei vieți imperfecte.

În seara a doua, sute de oameni au venit să o vadă pe marea actriță Maia Morgenstern, în spectacolul Nu sunt eu, direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

O altă poveste de viață, în care actrița s-a destăinuit, aproape ca într-o spovedanie, captivând publicul și făcându-l să retrăiască, alături de ea, momente din copilăria, adolescența și maturitatea ei.

În a treia seară, actorii Teatrului Matei Vișniec Suceava au venit pe scenă cu spectacolul Tragicomedia lui Don Cristobal și a Rositei de Federico Garcia Lorca, în regia lui Zalan Zakarias.

“O poveste surreală, unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor.

Textul lui Federico García Lorca se bazează pe simplitate, fiind savurat în egală măsură de copii și de adulți.”după cum spune însăși regizorul piesei.

La finalul celei de-a treia zi, Teatrul Dramaturgilor Români, București, i-a prezentat pe

Lari Giorgescu și Alina Petrică, în spectacolul JUNGLA TeVe, în regia lui Gigi Căciuleanu.

Un spectacol care te face să îți pui întrebări, cu un joc de cuvinte spumos, dar care ascunde o realitate dură și uneori absurdă, cu momente coregrafice complicate, cu un joc actoricesc special.

”În cele trei zile de spectacole, cei 1749 de iubitori de teatru, au trăit și au împărtășit cu actorii de pe scenă, emoția, bucuria, tristețea și vibrația vieții sub toate formele ei.

Muzeul Național al Bucovinei mulțumește tuturor celor care au făcut posibil realizarea acestui eveniment cultural la Suceava: Actorilor, Teatrului Dramaturgilor Români, București, Teatrului Matei Vișniec Suceava, Teatrul pentru copii și tineret Vasilache, Botoșani.

În mod special mulțumim d-rei Doina Teodoru pentru implicarea în acest proiect pilot.

Și nu în ultimul rând, ținem să mulțumim, în egală măsură, publicului care a fost alături de noi la toate evenimentele lunii august”,  se arată în comunicatul transmis de Muzeul Național al Bucovinei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *