18 cazuri confirmate în municipiul Suceava în rândul cadrelor didactice testate. Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, cu șase cazuri confirmate, închis pentru 14 zile, cursuri în scenariul roșu

Într-o conferință de presă susținută astăzi la Podul Unirii, la inaugurarea primei variante din ruta alternativă Suceava-Botoșani, primarul Ion Lungu a răspuns și întrebărilor venite din partea jurnaliștilor privitoare la situația epidemiologică din școlile municipiului, mai exact la numărul cadrelor didactice și auxiliare depistate pozitiv la testarea masivă demarată de municipalitate.

Primarul Ion Lungu a precizat că până la această oră a fost testa cam 50% din personalul didactic și auxiliar din școlile municipiului Suceava, până în acest moment fiind confirmare pozitiv la infecția cu SARS COV 2, 18 persoane.

Cazul cel mai grav, spune primarul Lungu, este la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, unde 6 cadre didactice sunt confirmate până în acest moment, unitatea școlară fiind închisă pentru 14 zile, trecând pe scenariul roșu.

O altă problemă ar fi la Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Suceava, unde sunt confirmate trei cazuri, acestea fiind disparate, localizate, astfel că școala va trece la scenariul galben.

Primarul Ion Lungu a precizat că testările continuă, fiind un lucru foarte bun, astfel putând fi localizate și izolate potențialele cazuri.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.