18 medici și 9 asistenți, infectați cu coronavirus la Spitalul Județean Suceava

Comitetul  director al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan de la Suceava” a anunțat că la data de  astăzi, 23 martie 2020, 18 medici (6% din numărul total)  și 9 asistenți medicali (2% din numărul total au fost au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. La această oră, ei sunt internați la izolare în secția extinsă de Boli Infecțioase.

”Precizăm că, de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul coronavirus: intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie,  pregătirea spațiului pentru linia de analiză  a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China.

Toate echipamentele care au putut fi achiziționate în noile condiții de pe piață au fost cumpărate; în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și ATI numărul dezinfecțiilor a crescut la 3-4/zi; personalul a fost instruit și strictul necesar a fost asigurat. În secția Boli Infecțioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecție pentru personalul de intervenție la cazurile suspecte și confirmate cu COVID-19.

Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuși doar împreună”, a transmis, printr-un comunicat de presă conducerea Spitalului Județean Suceava.

Please follow and like us:

Un comentariu la „18 medici și 9 asistenți, infectați cu coronavirus la Spitalul Județean Suceava

 • 23 martie 2020 la 12:15
  Permalink

  Situația nu este aceasta. Dati pe naiba știrea exactă!
  Lucrurile sunt grave în spital, scăpate de sub control.
  Cine a stiut si a tăcut va plăti. Cu atât mai mult dacă i-a fost cumpărată tăcerea!
  Acum însă problema estye cine si cum se salvează!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *